Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.12.2015 22:14 - Робите на 21 Век !
Автор: m8r9 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 906 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Формулата има безкрайна дълбочина откъм ефективност и приложение, но е изключително проста и напълно постоянна.

Правило 1 във всяка игра: Можеш да станеш по-добър, само ако играеш срещу по-добър опонент.

Правило номер 2:  Колкото по сложна е играта, толкова по-сложен е опонентът. Ако опонентът е много добър, той ще постави жертвата си в среда, която може да контролира. Колкото по-голяма е тя, толкова по-лесна е за контролиране. Подхвърля кокал, открива слабостите, дава ти точно толкова, колкото си мислиш, че искаш. Опонентът разсейва жертвата, оставяйки я да бъде погълната от собствената си консумация.

Колкото по-голям и колкото по-стар е един номер, толкова по-лесен е да го направиш. Базира се на два принципа – хората мислят, че не може да е толкова стар или, че не може да е толкова голям, че толкова много хора да са повярвали в него.

2015 година. Земята. Човешкото съзнание е трагична грешка в еволюцията. Станали сме твърде осъзнати. Природата е създала отделен аспект от нея, a ние сме същества, които не би следвало да съществуват. От милиони видове на земята, човек еволюира до степен в която се раждат съзнание, разум, логика. Известно време тези нови способности помагат на човекът. Приспособяват го към враждебен, студен и тъмен свят. След като се е приспособил, човекът вече преминава към следващата фаза – изкачване на хранителната пирамида. Стига по най-високата част и там започва и най-интересната част от еволюцията. Човекът установява своя собствена пирамида, различна от животинската. Защото има много малко животински видове, които убиват, когато не са гладни. Още по-малко видове пък се избиват помежду си. И така, някъде, по някое време се ражда най-голямата заблуда на света,че някои човек е по-висш от друг. Зараждат се първите цивилизации, които установяват вид йерархия, начело с императори, крале и фараони. Това е история пълна с кръвопролития, войни, изтребления и насилие. И така, историята ни застига и идва времето когато ние  започваме да я пишем.

Диктатура, военен режим, демокрация, комунизъм, капитализъм. Строеве, всеки със своите предимства и недостатъци. Никоя империя не се се задържала хиляди години. Както има своят възход, така има и своето падение. Безкрайна цикличност. И така, 2015 година, светът е едно ненормално място. Ще си кажете, че не е така. Че е много хубаво и прекрасно, че животът е невероятен и шарен.

Китайският народ има много известно проклятие – “Дано живееш в интересни времена”.А ние живеем в най-интересните времена.

Ако за секунда човек погледне по-философски на животът си, има шанс да му светне една крушка, която изисква доста електричество за да бъде включена …

” Защо трябва да работя и консумирам”?

Човекът в 21 век е напълно примирен с 2 факта – че е гражданин на определена територия и, че трябва да работи от 9 до 5, за да може да си позволи физическото оцеляване. Представете си за момент една ферма за крави. Представете си, че сте една крава . И така,раждате се,слагат ви номерче на ухото и ви пускат с останалите крави. Всеки ден пасете трева, растете и си мислите, че всичко е ок. Но, един ден започват да ви доят. Вече не е толкова готино. И този ден започва да се повтаря. Всеки ден. Когато сте били малка крава, сте си мислили, че градинката е целият ви свят. Но, когато пораснете достатъчно, погледът ви вижда безкрайните ширини и един ден мяркате една друга крава. Която си ходи свободно, никой не я дои, никой не я тормози. Но, вие като крава затворена в краварник, тъжно поглеждате другите крави и осъзнавате, че никога няма да бъдете като нея. И така, доят ви, доят ви, ставате стара крава и умирате. Край. Това е.

Сега си спомнете,че сте човек. Помните ли как стигнахте дотук? Родили сте се в някоя държава (ферма), дали са ви ЕГН (номерче) и са ви пуснали сред останалите хора (крави). Всеки ден ядете (пасете). Един ден започвате работа  (доят ви). И този ден се повтаря. Когато сте били малки, не сте знаели колко е голям света. Мислите си, че можете да отидете навсякъде? Някои закони и недостатъчно пари могат да ви спрат (оградата). И един ден осъзнавате, че правите това, което правят и 90% от хората по света – работите, поддържате постоянната, добре смазана машина, която работи толкова добре, че дори не сте чували и шума на двигателя й. Не сте предполагали, че я има. Всички спомагаме тя да работи. Разбира се, някои хора са по-виновни от други, но ако трябва да бъдем напълно честни и да видим виновниците, то просто е нужно да погледнем в огледалото.Животът се е превърнал в един абсолютен ужас, където 15 години ви учат как да мислите, а после 35 години работите, загубвайки най-хубавите времена от живота си. За да можете когато сте на 60 да си почините и да правите всичко, което искате. Е … ако имате късмета да доживеете до 60. Защото когато стадото стане твърде голямо, контролът става по-труден. Цигарите, замърсеният въздух, храната – която вече по-скоро химично съединение и самият начин на живот – все неща съкращаващи ви живота. И така, зад целият този параван на безкрайно веселие, фалшива свобода и избор да правиш каквото си поискаш , всъщност стои една тъмна и ужасна реалност, която все повече бива забравяна и крита от хората.
Бавно, ние се превръщаме в безмозъчни същества, способни да вършат единствено 2 неща – работа и консумация. Произвеждаш едно нещо, купуваш друго. Загубваш способността да чувстваш. Забравяш стойността на любовта, изгубваш интерес към красотата на душата. Оставяш се да те заблуждават кое е красиво, кое е грозно, кое е редно и кое не. Преследваш фалшиви мечти, които нямат стойност. Предоставят ти простовати забавления, целящи да отклонят вниманието ти. Успешно вече са убедили населението, че парите са всичко. Някога замисляли ли сте се откъде идват тези пари? Някога замисляли ли сте се какво представлява икономиката? Една голяма лъжа. Една машина, която работи в услуга на шепа хора, функционира напук на всички закони и има власт над всичко.Целенасочено убиват мозъка ви. Защото ги е страх от мислещи хора.

Защото дори 1 човек има потенциала да промени света. Затова е много опасно да оставиш хората да развиват идеите си. Да ги разпространяват. Защото една идея е като вирус. А този вирус може да унищожи системата.

Поощряван си ако си подчинен, наказван си ако проявиш иновация и изразиш мнение. Това е днешният свят. Това е днешното робство. Няма по-безнадеждно поробени от тези, които смятат, че са свободни. Под ударите на това робство страда и самата планета. В името на парите …  Изсичат се гори, от които зависи  животът на милиарди живи същества. Разрушава се атмосферата. Разтопяват се ледниците. Може би никога няма да дойде краят на този вид живот. По-вероятно е да дойде краят на човечеството. Защото когато бъде отсечено и последното дърво и когато падне и последният пласт на озоновият слой, тогава хората ще разберат, че нито можеш да дишаш пари, нито да ги ядеш. А ако всичко в тази статия ви изглежда абсолютно безсмислено и глупаво, то значи вървите към успешно пропиляване на животът си. Ще бъдете просто един от милиардите роби. Ако пък вярвате, че животът е повече от това да работиш и да носиш красиви дрешки – говорете, споделяйте, разсъждавайте, учете, изследвайте! Думите са предвестник на действия, думите са носител на мисълта и могат да достигнат до всеки. А за тези, които слушат – обявяването на истината.




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: m8r9
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 62171
Постинги: 53
Коментари: 23
Гласове: 38
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031